آشنایی با قطعات لوازم خانگی

سرویسکاران فیکسرتو، با بررسی دقیق قطعات لوازم خانگی شما، برآنند تا آنها را عیب یابی کنند و اگر ایرادی در عملکرد دستگاه وجود دارد، پیش از این که منجر به خسارت های ثانویه و سنگین تر شود، آن را برطرف سازند. تعمیر قطعات لوازم خانگی معمولا بر تعویض آنها اولویت دارد اما گاهی تعمیر کردن راه چاره نیست و باید قطعات لوازم خانگی را تعویض کرد چرا که طول عمر قطعات لوازم خانگی محدود است و پس از مدتی باید تعویض شوند تا عملکرد دستگاه را مختل نکنند.
آشنایی با قطعات لوازم خانگی و وظیفه آنها در دستگاه، به جهت آگاهی از اهمیت سرویس دوره ای و تعویض به موقع برخی از قطعات لوازم خانگی، حائز اهمیت است.
در این قسمت به معرفی برخی قطعات لوازم خانگی و مشکلاتی که ممکن است برایشان پیش بیاید می پردازیم.

قطعات یخچال:

از بین قطعات لوازم خانگی آشپزخانه، آشنایی با قطعات یخچال بیشترین اهمیت را دارا می باشد. این قطعات عبارتند از:

کمپرسور

از اصلی ترین قطعات یخچال است که معمولا در قسمت پشت و پایین یخچال قرار می گیرد. کمپرسور، مایع مبرد را از اواپراتور دریافت می کند؛ درون لوله پمپ می کند و باعث ایجاد سرما می شود. اگر کمپرسور خراب شود معمولا نیاز به تعویض خواهد داشت و نمی توان آن را تعمیر کرد.

کندانسور

عکس کندانسور

کمپرسور و کندانسور از قطعات اصلی یخچال هستند.

اواپراتور یا تبخیر کننده

اواپراتور از لوله هایی مارپیچ تشکیل شده است. درون این لوله های مارپیچ، مایع مبرد یا گاز جریان دارد. این قطعه نقش مهمی در سرماسازی دارد. کم شدن سرمای یخچال، معمولا ارتباطی با ایراد در این قطعه دارد. اگر درب یخچال زیاد باز بماند و یا واشر درب یخچال آسیب دیده باشد، می تواند منجر به تشکیل برفک در اواپراتور شود. همچنین اگر کمپرسور یخچال دچار آسیب شده باشد یا مشکلی در گاز یخچال وجود داشته باشد ممکن است در عملکرد اواپراتور اختلال ایجاد شود.

ترمودیسک

ترمودیسک قطعه ای است که از تشکیل برفک جلوگیری می کند. محل نصب ترمودیسک روی اواپراتور است. اگر ترمودیسک دچار مشکل شود، عمل برفک زدایی صورت نمی گیرد و به دنبال آن برودت یخچال فریزر کم می شود. در نتیجه اگر یخچال شما برفک می زند و یا سرما ندارد، ترمودیسک از قطعات لوازم خانگی است که عملکرد آن باید بررسی شود.

ترموفیوز و یا فیوز حرارتی

ترموفیوز یا همان فیوز حرارتی، دمای هیتر المنت را کنترل می کند و از تشکیل برفک در یخچال فریزر جلوگیری می کند. ترموفیوز از قطعات لوازم خانگی است که در یخچال های نوفراست یا به عبارتی یخچال هایی که سیستم بدون برفک دارند، دیده می شود. ترموفیوز با جلوگیری از افزایش دمای یخچال، به بالا بردن ایمنی دستگاه کمک می کند و از مخاطراتی مانند آتش سوزی جلوگیری می کند. در صورتی که سرمای یخچال کم شود و یا شاهد تشکیل برفک در یخچال فریزر باشیم، این قطعه باید مورد بررسی قرار بگیرد.

هیتر المنت

این قطعه در یخچال هایی با سیستم بدون برفک دیده می شود. در قسمت اواپراتور، شاهد تشکیل برفک هستیم. اگر این برفک ها آب نشوند، عملکرد اواپراتور دچار مشکل شده و سرماسازی یخچال مختل می شود. هیتر المنت، وظیفه آب کردن این برفک ها را بر عهده دارد. این قطعه، از ترمودیسک و برد الکترونیکی فرمان می گیرد. اگر برفک روی اواپراتور زیاد شود، ترمودیسک به برد الکترونیکی اخطار می دهد. سپس برد الکترونیکی به هیتر المنت فرمان می دهد کارش را شروع کند و برفک ها را از بین ببرد.

هیتر المنت برای برفک زدایی

وظیفه هیتر المنت در یخچال، برفک زدایی است.

ترموستات

ترموستات وظیفه کنترل دمای یخچال را بر عهده دارد. این قطعه، با فرمان دادن به کمپرسور، دمای داخلی یخچال را تعیین می کند. به این صورت که اگر هوای داخل یخچال گرم شود، به کمپرسور فرمان می دهد تا هوای سرد بیشتری تولید کند و هنگامی که دما به حد مطلوب خودش رسید، آن را متوقف می کند. این قطعه طول عمر مشخصی دارد و پس از مدتی باید به فکر تعویض آن باشید. هنگامی که یخچال به صورت ناگهانی خاموش می شود و یا کمپرسور نمی تواند درست عمل کند و دمای یخچال را بر اساس دمای از پیش تعیین شده تنظیم کند، ممکن است مشکل از ترموستات باشد و این قطعه باید تعویض شود.

لوله مویی

لوله مویی، لوله ای بسیار باریک است که بین دو قسمت کندانسور و اواپراتور یخچال قرار می گیرد. قطر و طول این لوله در انواع یخچال ها باهم متفاوت است و تغییرات کوچک بر ابعاد این لوله، می تواند بر عملکرد دستگاه موثر واقع شود. در قسمت کندانسور گاز داغ تبدیل به مایع شده است و فشار مایع مبرد در این قسمت زیاد است. برای اینکه مایع بتواند به قسمت اواپراتور منتقل شود، این فشار تا حد زیادی باید کم شود و این کاهش فشار، در طول لوله مویی اتفاق می افتد.

کاهش فشار در لوله مویی

کاهش فشار در لوله مویی اتفاق می افتد.

برد الکترونیکی

کنترل اجزای اصلی یخچال بر عهده این قطعه است. برد الکترونیک در یخچال های جدید دیده می شود و قطعه ای جایگزین تایمر دیفراست است. تعمیر برد الکترونیک نیاز به مهارت و تجربه کافی دارد پس اگر ایراد یخچال شما از برد آن است، بهترین کار کمک گرفتن از یک تعمیرکار حرفه ای است. اگر یخچال فریزر خنک نکند، برفک تشکیل دهد یا روشن نشود، برد الکترونیک از قطعاتی است که باید مورد بررسی قرار بگیرد.

کولر گازی:

قطعات لوازم خانگی در هر دستگاه دسته بندی هایی دارند. بررسی قطعات کولر گازی شامل دو دسته قطعات الکتریکی و قطعات مکانیکی می باشد.

قطعات مکانیکی کولر گازی:

کمپرسور یا همان موتور

کمپرسور از مهمترین قطعات کولر گازی است. این قطعه، گاز مبرد را از اواپراتور دریافت می کند و پس از فشرده سازی، آن را به کندانسور منتقل می کند. انواع مختلفی از کمپرسور ها در کولرهای مختلف دیده می شوند.

اواپراتور یا همان تبخیر کننده

اواپراتور نقش یک مبدل حرارتی را دارد که از لوله های مسی مارپیچی شکل تشکیل شده است. این قطعه حرارت را از محیط جذب می کند و باعث تبدیل مایع مبرد به گاز می شود. و بدین شکل در خنک شدن محیط ایفای نقش می کند. گاز مبرد در قسمت کندانسور که چگالنده هم نامیده می شود، گرما را از دست می دهد و مجددا به حالت مایع در می آید.

کندانسور یا تقطیر کننده

محل قرارگیری این قطعه، یونیت خارجی دستگاه می باشد. در کندانسور، گاز مبرد به مایع تبدیل می شود. در واقع گرمایی که توسط اواپراتور از محیط جذب شده بود، توسط کندانسور دفع می شود. کندانسور باید به صورت منظم تمیز و سرویس شود تا در روند تبادل حرارتی مشکلی رخ ندهد و کندانسور آسیب نبیند.

کندانسور یا تقطیر کننده

قطعات کولر گازی

لوله مویی یا اکسپنشن

لوله مویی فشار گاز مبرد را کاهش میدهد تا زمینه برای تبخیر این گاز در اواپراتور فراهم شود. این قطعه دو قسمت فشار بالا و فشار پایین را از هم جدا می کند و اگر به هر دلیلی این لوله مسدود شود، باید آن را تعویض کرد.

گاز مبرد

این گاز قابلیت جذب و دفع حرارت بالایی دارد. طی فرایند تهویه در کولر گازی، این گاز بارها از حالت گاز تبدیل به حالت مایع می شود و برعکس. این گاز ممکن است به هر دلیلی کم شود و با کم شدن آن، قدرت خنک کنندگی کولر گازی کاهش یابد. در این مواقع باید از یک متخصص برای شارژ مجدد گاز کمک گرفت.

قطعات الکتریکی کولر گازی:

برد الکتریکی

هماهنگی و کنترل بخش های مختلف کولر گازی بر عهده برد الکتریکی است. هر گونه ایراد در برد الکتریکی در عملکرد کولر گازی اختلال ایجاد می کند و باید تعمیر شود. همچنین اگر برد کاملا سوخته باشد، نیازمند تعویض است. قطعات لوازم خانگی هنگام تعویض باید با قطعات اورجینال و اصل جایگزین شوند تا عملکرد بهتری داشته باشند.

سنسور کنترل دما

سنسور، وظیفه تنظیم و کنترل دمای محیط و صادر کردن فرمان قطع و وصل به کمپرسور را بر عهده دارد. هنگامی که کولرگازی مرتب خاموش می شود، یکی از قطعاتی که تعمیرکاران حتما آن را بررسی می کنند، سنسور است. اگر سنسور خراب شده باشد، معمولا باید تعویض شود و امکان تعمیر آن نیست.

رله استارت

اگر رله استارت خراب شود، کولر گازی روشن نمی شود و حتی اگر روشن شود، به سرعت خاموش می شود. در این صورت باید رله استارت را تعویض کرد.

از دیگر قطعات الکتریکی کولر گازی، می توان الکتروموتور فن و فیوز حرارتی اتوماتیک را نام برد.

پنل کولر گازی

کولر گازی باید به صورت دوره ای سرویس شود.

قطعات کولرآبی:

قطعات لوازم خانگی در صورتی می توانند به خوبی به کار خود ادامه دهند که به صورت دوره ای بررسی و سرویس شوند. سرویس کردن کولر آبی به خصوص در هنگام شروع فصل گرما، از ضروریات است.

موتور کولر یا دینام

اگر کولر کار نکند، ممکن است به علت سوختن موتور آن باشد که در این صورت این قطعه نیاز به تعویض دارد.

پمپ آب یا واترپمپ

پمپ آب کولر، وظیفه پمپاژ و انتقال آب به دیگر قسمت های کولر را بر عهده دارد. این قطعه به دلایل مختلفی ممکن است از کار بیفتد. مثلا ممکن است رسوب املاح آب در ورودی پمپ موجب انسداد آن شود و یا آب کافی برای پمپاژ وجود نداشته باشد. بهترین راه برای جلوگیری از مشکلات مرتبط با واتر پمپ، سرویس به موقع کولر آبی است.

بدنه

قطعات لوازم خانگی خصوصا بدنه آنها باید در برابر رطوبت مقاوم باشند. به همین ترتیب بدنه کولر آبی نیز باید مقاوم و ضد زنگ باشد.

بدنه کولر

بدنه کولر آبی باید مقاوم و ضد زنگ باشد.

دیواره های پوشالی

اتاقک کولر آبی متشکل از 3 یا 4 دیواره متحرک است که درون آنها پوشال قرار گرفته است.

تسمه کولرآبی

تسمه کولر آبی قطعه ای است که نیرو را از موتور به کمپرسور انتقال میدهد. اگر تسمه شل یا سفت باشد، می تواند به موتور آسیب بزند. باد گرم کولر و شنیده شدن صداهای ناهنجار حین کار کولر، می تواند نشان دهنده شل بودن تسمه باشد. برای پیشگیری از پاره شدن تسمه و مشکلاتی که به دنبال آن رخ می دهد، باید در سرویس دوره ای کولر آبی، از تسمه نیز بازدید به عمل آید.

یاتاقان

وظیفه یاتاقان نگهداری محور دمنده یا حلزونی در جای خود است. همچنین این قطعه نیروی ناشی از وزن و اصطکاک محور را به بدنه منتقل می کند. یاتاقان از قطعات لوازم خانگی است که باید به صورت دوره ای سرویس شود و مثلا اگر نیاز به روغن کاری دارد، روغن کاری شود. صدای جیر جیری که از کولر شنیده می شود می تواند نشان دهنده خشک شدن یاتاقان باشد و در این مواقع باید از یک سرویسکار حرفه ای کمک گرفت.

جعبه تقسیم برق کولر

وظیفه این قطعه، دریافت انرژی الکتریکی و انتقال آن به دیگر قطعات کولر است.
از دیگر قطعات کولر آبی می توان پولی موتور، شیر تخلیه و لوله توزیع آب را نام برد.

قطعات جاروبرقی:

برای اینکه قطعات لوازم خانگی بیشترین بهره وری را داشته باشند، باید به موقع تمیز شوند. جاروبرقی از لوازمی است که برخی قطعات آن باید مرتبا تمیز و رفع انسداد شوند.

موتور جاروبرقی

از بین قطعات لوازم خانگی، موتور دستگاه ها قلب شان محسوب می شود. قلب هر جاروبرقی نیز موتور آن است. قدرت موتور، تعیین کننده توانایی و عملکرد مکش جاروبرقی است. موتور با ایجاد فشار منفی باعث مکش ذرات به داخل دستگاه می شود.

بدنه جاروبرقی

بسیار متنوع است و در طراحی های متفاوت دیده می شود.

بدنه جارو برقی

قطعاتی از جاروبرقی

فیلتر جاروبرقی

عمر فیلترهای جاروبرقی جدید شش ماه الی نهایتا یک سال است و بهتر است پس از این مدت تعویض شوند. در صورت تعویض نکردن به موقع فیلتر جاروبرقی، مکش آن کم خواهد شد. همچنین گرفتگی و انسداد در فیلتر می تواند منجر به افزایش دمای جاروبرقی و آسیب به آن شود که در آن صورت نیازمند تعمیر خواهد شد.

پاکت جاروبرقی

پاکت جاروبرقی در مدل های مختلف در بازار موجود است. بهتر است کیسه قبل از اینکه کاملا پر شود تعویض شود تا به موتور جاروبرقی فشار نیاید. وقتی کیسه پر شده باشد، مکش جاروبرقی کم می شود و نشان میدهد که وقت تعویض پاکت جاروبرقی است.

لوله تلسکوپی

لوله تلسکوپی جنس های متفاوتی دارد و هرچند به ندرت آسیب می بیند اما در صورت آسیب دیدن معمولا قابل تعمیر نیست و تعویض آن به صرفه تر است.

خرطومی جاروبرقی

لوله خرطومی از قطعات لوازم خانگی است که در سایزها و قیمت های متفاوت در بازار موجود است. گرفتگی و انسداد در این لوله می تواند قدرت مکش جاروبرقی را به مقدار چشمگیری کاهش دهد و برای رفع این انسداد باید آشغال های گیر کرده در لوله را خارج کرد.

برس

غلتک برس با جابه جا کردن الیاف، به تمیز شدن هرچه بهتر فرش ها و موکت ها کمک می کند.

سنسور حرارتی

از بین قطعات لوازم خانگی، سنسور ها نقش مهمی در حفظ دمای متعادل دستگاه دارند. جاروبرقی ها سنسور حرارتی دارند که اگر دمای جاروبرقی بیش از حد معینی شود، به صورت اتوماتیک جاروبرقی را خاموش می کند. در این حالت باید مدتی صبر کنید تا موتور سرد شود، سپس دوباره آن را روشن کنید. اگر در عملکرد سنسور اختلالی به وجود بیاید، ممکن است حساس شود و تا کمی موتور داغ می شود جاروبرقی را از کار بیندازد. در نتیجه باید قطعه را تعمیر و یا تعویض کنید.

کل جارو

قطعات جاروبرقی طول عمر مشخصی دارند و پس از مدتی باید تعویض شوند.

Related Posts

نتیجه‌ای پیدا نشد.

2 دیدگاه. همین الان خارج شوید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست